Зелените сертификати у нас вероятно ще отпаднат от 20 март. От

...
Зелените сертификати у нас вероятно ще отпаднат от 20 март. От
Коментари Харесай

Кога отпада зеленият сертификат у нас

Зелените документи у нас евентуално ще отпаднат от 20 март.

От тази дата ще бъдат свалени и останалите ограничавания, наложени в хода на битката с пандемията. Това заяви министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг в понеделник.

Той акцентира, че съгласно прогнозите и анализите до упоменатата дата COVID картата на страната ни още веднъж ще е зелена и ще се върнем в първия стадий от проекта на управляващите за справяне с пандемията. 

Петков означи, че България е минала през петата вълна на разпространяване на вируса без да прибягва до налагане на най-строгите противоепидемични ограничения.

Той ще се употребява само при пътувания в границите на Еропейския съюз, откакто рестриктивните мерки у нас отпаднат, добави Петков.

Отпадането на Covid-ограниченията ще е в три стъпки и стартира още тази седмица, сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.
- от 24-ти февруари отпадат всеки притежател на обект с публично предопределение може да позволява лица без зелен документ по своя преценка. Изискването за зелен документ остава за личния състав. От същата дата се позволява наличието на до 12 деца в центровете за извънкласни дейности;

- от 5-ти март визитите на действия и услуги в обекти с публично предопределение ще стават без условието на зелен документ без значение от персоналното желание на притежателя на обекта. Изискването за зелен документ за личния състав остава. Присъствените занятия за деца в центровете за извънкласни действия става при съблюдаване на условията за физическа отдалеченост. Допуска се разбъркване на разнообразни паралелки в учебните заведения. Провеждането на граничния здравен надзор става съгласно цветовите зони като отпада групата на страните от тъмночервения лист, т.е. всеки със зелен документ може да влиза, от която и да е страна по света;

- от 20-ти март визитата на всички действия и услуги става без зелен документ, отпада и условието за съществуване на зелен документ у перноснала. Документът ще се употребява единствено за пътешестване отвън граница.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР